N-VA Mechelen herschikt gemeenteraadsfractie

Op 30 augustus 2016
anne_delvoye_rita_van_den_bossche_en_kerstin_hopf.jpg

Anne Delvoye legt op 6 september de eed af als nieuw gemeenteraadslid in de Mechelse N-VA-fractie. De 51-jarige Delvoye volgt Danielle Van Neck op, die op 1 juli ontslag nam omwille van privéredenen.

Delvoye kijkt uit naar deze nieuwe uitdaging: "Ik ben vastberaden om met onze N-VA-fractie op een constructieve manier te wegen op het beleid. Er ligt nog heel wat werk op de politieke plank. Ik ben dan ook erg tevreden dat ik nu vanuit de gemeenteraad kan bijdragen aan een beter Mechelen."

Anne Delvoye rekent op haar jarenlange werkervaring op de stadsdiensten om zich snel te kunnen inwerken. "Die bagage neem ik alvast mee naar de commissie Cultuur en de commissie Veiligheid, Financiën en Algemene zaken, waarin ik zal zetelen. Bovendien ben ik graag onder de mensen en probeer ik zoveel mogelijk te luisteren naar wat er leeft onder de Mechelaars."

Extra aandacht voor Battel
Al bijna 32 jaar woont Anne Delvoye in de Dijlestad. “Toen ik in 1985 als jonge twintiger naar Mechelen verhuisde, had ik vanop de 15de verdieping aan de Elektriciteitstraat een prachtig zicht op de hele stad. Later ben ik naar Battel verhuisd, waar mijn gezin en ik erg graag wonen”, zegt Anne. Delvoye is dan ook van plan om extra aandacht aan de Battelse dossiers te schenken. "Ik wil ervoor zorgen dat de bezorgdheden en goede ideeën van de Battelaars tot bij de beleidsmakers geraken. Maar een fijn en leefbaar Mechelen voor iedereen, dat wordt m’n hoofdbetrachting."

Met veel vertrouwen en fris enthousiasme
Daarnaast wordt Rita Van den Bossche Mechels gemeenteraadsvoorzitter. Die post was vacant na het vertrek van Van Neck. Van den Bossche wordt als N-VA-fractieleider opgevolgd door Kerstin Hopf, die de elfkoppige ploeg vanaf nu zal leiden. "Ons herschikt team start het nieuwe politieke jaar met veel vertrouwen. We staan met fris enthousiasme ten dienste van de Mechelaars", zegt Hopf.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is