Onderhoudsbeurt voor 160 straten en pleinen

Op 4 oktober 2017, over deze onderwerpen: Openbare ruimte
Schepen Backx inspecteert reiniging straten

Voor de winter ingaat, krijgen alle straten en pleinen in het Mechelse stadscentrum tussen 10 oktober en 8 december een grondige poetsbeurt. Deze veegactie omvat het verwijderen van onkruid, borstelen van de wegen, in orde stellen van plantvakken, kuisen van fietsstallingen en straatmeubilair en eventueel herstellen van het wegdek.

“Wij zetten dagdagelijks voluit in op het proper houden van het openbaar domein en willen dit benadrukken met een grote schoonmaakactie in alle straten van het Mechelse stadscentrum. Het onderhoud zal gebeuren telkens dinsdag, woensdag en donderdag, volgens de planning in zes tot acht straten per dag. Stadswachten zullen de bewoners één week op voorhand via flyers in de brievenbussen verwittigen wanneer hun straat aan de beurt is. Ook mobiele lichtkranten zullen erop wijzen als dit het geval gaat zijn. Aan de inwoners wordt gevraagd om hun gevel onkruidvrij te maken. Op de dag van de werken mag niemand parkeren in de straten”, verduidelijkt schepen van Openbare Werken Chris Backx (N-VA).

De grote schoonmaakactie start dinsdag 10 oktober op de Grote Markt, de Botermarkt, de Leermarkt, in de Hazestraat en de Bruul. Vervolgens worden komende week aansluitend bij de Bruul woensdag 11 oktober de Lange Schipstraat, Lekkernijstraat, Korte Schipstraat, Schaalstraat, Borzestraat, Blauwhondstraat, Geitestraat en Houwerstraat aangepakt en donderdag 12 oktober de Lange Riddestraat, Kapelstraat, Blaasbalgstraat, Huidevetterstraat, Muntsstraat, Rik Woutersstraat, ’t Vlietje, Korte Ridderstraat en de Meysbrug. In totaal zullen zo tot 8 december een 160 straten en pleinen in de Mechelse binnenstad een grondige onderhoudsbeurt krijgen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is