Persbericht : N-VA ijvert voor hoffelijkheidscampagne in het verkeer

Op 7 oktober 2019, over deze onderwerpen: Openbare ruimte

Afgelopen maandag startte in Antwerpen een nieuwe editie van “Maat op straat”, een campagne van de politie Antwerpen en de Antwerpse scholen voor meer hoffelijkheid in het verkeer. Gemeenteraadslid Anne Delvoye (N-VA) ziet graag een gelijkaardige campagne in Mechelen.

“Ik had gevraagd om tijdens de afgelopen gemeenteraad een extra agendapunt toe te voegen rond hoffelijkheid in het verkeer. Het schepencollege ging hier helaas niet op in omdat de campagne gelijktijdig zou lopen met de uitrol van de campagne voor de nieuwe fietszone” aldus het raadslid. De stad gaf ook mee dat de campagne in Antwerpen eerder negatieve reacties zou hebben uitgelokt. Vreemd dan dat “Maat op straat” editie 2018 onlangs een prijs in de wacht sleepte en dit jaar dus wordt verlengd.

“Kersvers burgemeester Vandersmissen gaf me wel de garantie dat hoffelijkheid in het verkeer zal worden meegenomen tijdens de campagne voor de nieuwe fietszone en dat de stad zal meestappen in de Vlaamse hoffelijkheidscampagne. Daar sta ik ook volledig achter en zal ik uiteraard blijven opvolgen de komende maanden”, besluit Delvoye.


 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is