Persbericht : N-VA ijvert voor meer zitbanken langs de Leuvense vaart

Op 1 augustus 2019, over deze onderwerpen: Openbare ruimte

Aan Battelsluis is het fijn vertoeven op deze zomerse dagen. Heel wat inwoners van Battel, maar ook andere bezoekers wandelen en fietsen graag langs de Leuvense vaart.  Wie een wandeling maakt van de Battelsluis richting de Plaisancebrug komt echter pas na een lange wandeltocht een zitbank tegen. Gemeenteraadslid Anne Delvoye (N-VA) ziet hier graag verandering in.

“In het antwoord op mijn vraag aan het gemeentebestuur vernam ik dat het jaagpad naast de vaart eigendom is van De Vlaamse Waterweg. De stad kan dus niet op eigen houtje overgaan tot het plaatsen van zitbanken. Tijdens het volgende halfjaarlijkse overleg tussen De Vlaamse Waterweg en de stad zal dit thema worden besproken”, aldus Delvoye.
Het raadslid is uiteraard tevreden dat dit op de agenda zal worden geplaatst en ziet daarbij ook mogelijkheden tot samenwerking met het nabijgelegen bedrijventerrein.
“Voor de vele werknemers zou dit ook een nieuwe invulling van hun middagpauze kunnen betekenen. Even naar buiten de benen strekken en met de collega’s picknicken aan de vaart. Ik hoop van harte dat de Vlaamse overheid en de stad hier werk van kunnen maken”, besluit het gemeenteraadslid. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is