Prikkelarm moment op zomerkermis fel geapprecieerd

Op 28 juni 2018, over deze onderwerpen: Welzijn

Luide muziek, flikkerende lichten, door de micro’s galmende stemmen van foorkramers om hun attractie aan te prijzen, … het zijn gangbare ingrediënten die kermisgezelligheid doen opleven. Evenwel niet voor iedereen. Daarom laste de stad Mechelen samen met de foorkramers donderdagnamiddag tijdens de julifoor een prikkelarm moment in.

“In Mechelen Kinderstad moeten alle kinderen zich thuis voelen, ook op de kermis! Een kermis staat voor lawaaierige gezelligheid, maar dat is niet evident voor iedereen. Denk bijvoorbeeld maar aan kinderen met autisme, ADHD, epilepsie, een geestelijke en/of lichamelijke beperking, maar evenzeer ouderen die niet zo goed tegen de prikkels bestand zijn. Zij kunnen vanwege het harde geluid, de soms felle lichteffecten en de draaisnelheid van bepaalde attracties doorgaans niet lang op een normale kermis vertoeven. Bij de prikkelarme kermis, waarbij geluid en licht nagenoeg worden gedoofd, zijn al deze prikkels er nauwelijks, zodat de beleving voor iedereen aangenaam is”, zegt schepen van Gelijke Kansen Marc Hendrickx (N-VA).

Donderdagnamiddag namen een 300-tal kinderen van de basisscholen De Vlinder, Den Anker en De Sprankel alsook enkele senioren met een beperking (op uitnodiging van de Stedelijke Adviesraad voor Senioren – SARS) heel graag deel aan de prikkelarme Mechelse zomerkermis. De foorkramers reageerden enthousiast en gaven hen drie jetons om gratis een attractie te beleven. De stad Mechelen financierde dit initiatief ten bedrage van € 2010.

Bron: www.radioreflex.be/2018/06/28/prikkelarm-moment-fel-geapprecieerd-op-zom...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is