Warm weekend te Mechelen: Special Olympics & Kom Op Tegen Kanker

Op 22 mei 2023, over deze onderwerpen: Cultuur en vrije tijd, Sport

Het afgelopen verlengde Hemelvaartweekend zal bij vele Mechelaars wel voor altijd een speciaal plaatsje in hun hart krijgen. Zo vonden er immers verschillende hartverwarmende evenementen plaats. De nationale editie van de Special Olympics deden een allereerste keer onze stad aan, met een openingsceremonie in het stadion van KV Mechelen om nog lang te heugen.

Vervolgens gaven de atleten met een mentale beperking het beste van zichzelf in hun geliefde sportdisciplines. De sportcompetities vonden oa plaats op verschillende sportsites zoals sportpark De Nekker, de IHAM sporthal, de hockey in Hombeek en vele andere locaties buiten Mechelen (Manège de Verbrande brug in Eppegem én het militair domein in Peutie).

De speelvreugde en het plezier spatte af van alle gezichten van zowel atleten, begeleiders, familieleden, supporters, organisatoren en sponsors. Hartverwarmend om dit mee te beleven!

Ondertussen vond ook de jaarlijkse vierdaagse KOTK (Kom Op Tegen Kanker) 1000 KM tegen kanker plaats. Zoals steeds brengt dit warme evenement duizenden fietsers, begeleiders, familieleden en toeschouwers samen om met z'n allen de strijd tegen kanker extra kracht bij te zetten. De fietsers startten vroeg in de ochtend om 7u en kwamen terug toe tegen de avond aangemoedigd door vele fans. Een ware voltreffer andermaal!

En dan was er uiteraard ook nog de jaarlijkse lentebraderij! Het was druk, ja heel druk in Mechelen...

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is