Stad Mechelen verzet zich resoluut tegen racisme en discriminatie

Op 19 maart 2018, over deze onderwerpen: Diversiteit

Op 21 maart vindt de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie plaats. Stad Mechelen wil deze dag aangrijpen om samen met haar inwoners een stem uit te dragen tegen racisme en discriminatie.

De stad lanceert daarom een digitale campagne tegen haatspraak, gericht op jonge social media gebruikers. De campagne wil jongeren sensibiliseren en tonen dat ook zij een verschil kunnen betekenen in de strijd tegen haatspraak. “De stad Mechelen streeft voluit naar gelijke kansen voor elke inwoner. We leven samen met 138 nationaliteiten, wat sociaal een enorme rijkdom inhoudt. Met respect voor elkaar komen we tot één hechte samenleving. Dit maakt dat er in Mechelen hoegenaamd geen plaats is voor eender welke vorm van racisme en discriminatie. Dit geldt zowel voor discriminatie op grond van geslacht, leeftijd, levensbeschouwing of religie, seksuele voorkeur, etnisch-culturele achtergrond en mensen met een beperking. Daarom zetten we jaarlijks een actie op om dit thema onder de aandacht te brengen. Iedere burger kan een verschil betekenen in de strijd tegen racisme en discriminatie”, zegt schepen van Diversiteit en Integratie Marc Hendrickx.

Naast de online acties wordt er ook in de publieke ruimte zichtbaarheid gegeven aan het thema: aan het stadhuis wappert een grote banner met opschrift ‘21 maart– Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie’.

Lees het volledige artikel op www.radioreflex.be/2018/03/19/stad-mechelen-verzet-zich-resoluut-tegen-r...

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is