Vernieuwde voetpaden in IJzerstraat, Ieperleestraat en Mandelstraat

Op 17 november 2017, over deze onderwerpen: Openbare ruimte

Begin volgende week start aannemer Vanhoeyveld in opdracht van de stad Mechelen met werken om de voetpaden en de boordstenen in de IJzerstraat, de Ieperleestraat en de Mandelstraat te vernieuwen. Deze werkzaamheden vormen de afronding van het stedelijk onderhoudspakket voetpadenvernieuwing 2017, waarvoor de stad in totaal € 500.000 heeft uitgetrokken.
 
De werken starten op 20 november en zullen, verdeeld over drie fasen, vermoedelijk duren tot 22 december.

In een eerste fase gebeuren er werken in de IJzerstraat gedurende een tweetal weken, vervolgens in de Ieperleestraat gedurende een drietal weken en tenslotte in de Mandelstraat gedurende een tweetal weken. “Onvermijdelijk zullen deze werken enige hinder met zich meebrengen, maar in samenspraak met de aannemer gaan we die tot een minimum beperken. Waar de aannemer dient te werken, zal er telkens een tijdelijk parkeerverbod gelden. Voetgangers, fietsers en plaatselijk gemotoriseerd verkeer hebben toegang tot de straat, waar er wordt gewerkt. Bij het vernieuwen van voetpaden wordt er altijd na de werken wit zand gestrooid. Aan de bewoners vragen we om het zand regelmatig in de voegen te keren, wat de kans tegen verzakkingen verkleint en onkruid tegenhoudt. Wel dient men erop te letten dat het zand niet in de goot terecht komt, hetgeen verstoppingen in de rioolroosters zou kunnen veroorzaken. Nadien is het ook best om het voetpad voor de woning rein- en onkruidvrij te houden”, stelt schepen van Openbare Werken Chris Backx (N-VA).

Recent zijn in het Mechelse onderhoudspakket van het openbaar domein inzake  voetpadenvernieuwing 2017 ook de Voetbalstraat en het straatgedeelte aan het Esdoornplein in de wijk Tervuursesteenweg (Mechelen-Zuid) gerealiseerd. 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is