Werken Speecqvest krijgen verder vorm

Op 5 april 2018, over deze onderwerpen: Openbare ruimte

De werken op de Hendrik Speecqvest vorderen goed. Nadat zopas een nieuwe riolering, een nieuwe weg, een nieuw plein aan het Kardinaal Mercierplein, al een groot deel van het park, een nieuw voetpad en een geasfalteerd fietspad zijn aangelegd, wordt volgende week gestart met de kant van het stadscentrum.

Eerst gebeuren er nutswerken in de Graaf van Egmontstraat ter hoogte van de vest richting Faid’Herbestraat. Van maandag 9 tot woensdag 11 april sluiten de nutsmaatschappijen de Graaf van Egmontstraat af komende van de vest. Vervolgens zal de Graaf van Egmontstraat van 11 tot 13 april afgesloten zijn komende van het centrum aan de verkeerslichten. Men kan dan de stad verlaten via de Hanswijkstraat.

De verkeerslichten op het kruispunt van de Hanswijkstraat en het Raghenoplein veranderen. Vanaf 16 april tot omstreeks half mei zal de Hanswijkstraat doodlopend zijn op de werf en dubbelrichting. Ook het deel Raghenoplein grenzend aan de Hanswijkstraat wordt dan afgesloten en dubbelrichting vanuit de Zandpoortvest. Fietsers en voetgangers behouden doorgang, terwijl de bussen van De Lijn een omleiding zullen rijden (zie www.delijn.be).

“Ik ben zeer tevreden over het werk dat onze aannemer hier al heeft geleverd. Op een kleine zes maanden heeft hij de Speecqvest reeds voor een groot deel in een nieuw jasje gestoken. Heel de zijde extra muros is bijna klaar en ziet er fantastisch uit, al zeg ik het zelf. De komende maanden wordt er nog naarstig verder gewerkt aan de zijde intra muros. Omstreeks half mei wordt zelfs in het vooruitzicht gesteld dat eveneens de nieuwe inrit aan deze kant naar de parking in gebruik zal kunnen worden genomen. Ook de bomen hebben hun nieuwe plaats ingenomen. Dat was belangrijk voor ons als stadsbestuur om dit plantseizoen nog zeker de eerste tekenen van het nieuwe vestenpark te kunnen zien. Met de afwerking van de parking ondergronds krijgt de stad er samen met het park en parkeerplaats een groene long bij”, stelt schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (N-VA).

Bron: www.radioreflex.be/2018/04/05/werken-speecqvest-krijgen-verder-vorm/

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is