Mechelse straathoekwerkers laten kinderen zien wat armoede is

Op 21 oktober 2015, over deze onderwerpen: Jeugd, Welzijn

De straathoekwerkers Vincent, Jan en Peter komen dagelijks in aanraking met Mechelaars die in armoede leven. Een onderwerp waarrond een tentoonstelling is opgebouwd in de Academie aan de Mindebroedersgang.
 
Dertien Mechelse klassen uit het vijfde en zesde leerjaar worden de komende dagen door de straathoekwerkers rondgeleid in twee lokalen in de Academie voor Beeldende Kunsten. School, huisvesting, gezondheid, energie en voeding zijn domeinen waarin armoede tot uiting komt tijdens de tentoonstelling. “Straathoekwerkers zijn cruciaal in de strijd tegen armoede. Zij zijn de stem tegen armoede naar het beleid”, zegt schepen van Preventie Walter Schroons (CD&V).
 
Leerlingen krijgen een werkfiche met vragen en opdrachten die hen door de expo loodsen. Oplossingen vinden ze op de themaborden tijdens de expo. Na afloop overlopen straathoekwerkers met de kinderen de resultaten en vertellen ze over hun ervaringen. "Wij willen met deze expo enkele clichés over armoede doorprikken", stelt schepen van Onderwijs Marc Hendrickx (N-VA).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is