Sharia4Belgium-incident bij ROJM: N-VA Mechelen eist kordate actie Somers!

Op 23 november 2011, over deze onderwerpen: Diversiteit, Jeugd

Naar aanleiding van de berichtgeving over het “ongevraagd” prediken van de voorman van SHARIA4BELGIUM in het Mechelse Jeugdhuis ROJM, reageert de Mechelse N-VA, bij monde van Voorzitter Kerstin Hopf en Vlaams Parlementslid Marc Hendrickx, verbijsterd.

Dat Rudy Possemiers, coördinator van het centrum niets zou hebben afgeweten van de activiteiten van de moslimextremisten, acht de N-VA compleet ongeloofwaardig.

Dit is ongehoord, het ter beschikking stellen van de lokalen van ROJM voor het verspreiden van haatboodschappen door moslimextremisten als BELKACEM. En dan nog stellen dat je daar als coördinator van dat centrum niets van afweet: dat kan toch niet?” stelt N-VA Mechelen-voorzitter Kerstin Hopf.Ofwel wist Dhr. Possemiers het écht niet, doet hij dus zijn werk niet goed en is hij onbekwaam dit centrum te leiden. Ofwel wist hij het wel, en liegt hij, wat nog des te erger is !” vervolgt Hopf.

Vlaams Parlementslid Marc Hendrickx vraagt om  dringende actie van Burgemeester Somers. Hij zal zelf ook in het Vlaams Parlement hierover tussenkomen:Deze overgesubsidieerde jeugdinstelling, die massaal veel geld krijgt van de stad, de provincie, de Vlaamse gemeenschap en Europa, luistert alleen maar als het over centen gaat. Welnu die tijd om het hierover eens deftig met hen te hebben, is aangebroken” zegt Hendrickx. “Het is niet de eerste keer dat ze negatief in het nieuws komen en bij een terechtwijzing op hun zieltje beterschap beloven.Nu moet Somers zich niet wegsteken achter zijn schepen Salmi, die het jeugdhuis steeds maar weer een hand boven het hoofd blijft houden en ook nu weer hoopt dat dit in de doofpot wordt gestopt” aldus Hendrickx.

Ook schepen van Jeugd Gennez treft schuld” vinden Hopf en Hendrickx: “Zij weet al jaren dat het jeugdhuis geen werk wil maken van een gelijkberechtiging van meisjes en jongens, en ook de toegang voor andere jongeren tegenwerkt, maar blijft hier de ogen voor sluiten. Dit is voor de N-VA onaanvaardbaar”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is