Vochtschade in stadhuis erger dan gedacht

Op 19 oktober 2015, over deze onderwerpen: Erfgoed, Openbare ruimte

Een gedeelte van de trappenhal in de historische vleugel van het stadhuis is reeds een hele tijd afgeschermd met plastic. De binnenmuur had te kampen met een ernstig vochtprobleem. Nu hij al maanden aan het uitdrogen is, blijkt het probleem erger dan gedacht. Niet alleen de muur op de eerste verdieping is beschadigd, maar ook de zoldermuur.

Om te voorkomen dat de problemen uitbreiden, laat de stad de muur nu injecteren met een vochtwerend product. Er komen ook extra boringen om het vocht op te meten. “De maatregelen die wij eerder hadden genomen, bleken niet voldoende. De schade is erger dan uit de eerste testen bleek”, zegt schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (N-VA). “Het gaat hier om een investering in een historisch belangrijk gebouw, dus aarzelen we niet extra maatregelen te nemen.”

Als de vochtschade opgelost is, wordt de muur opnieuw bepleisterd en geschilderd. Heel het project kost zo’n 23.000 euro. “Eens de werken uitgevoerd zijn, hopen we dat iedereen weer prachtige foto’s kan maken in de hal voor de trouwzaal,” zegt schepen van Burgerzaken Marc Hendrickx (N-VA).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is