Erfgoed

Mechelen was ooit de fiere hoofdstad van de Nederlanden. Vandaag kunnen we opnieuw een voortrekkersrol spelen in Vlaanderen door de ontwikkeling van een duurzaam stedelijk beleid. We koppelen een visie op lange termijn aan een evenwichtige ontwikkeling van wonen, leven en werken in de stad.

De aantrekkingskracht van Mechelen willen we versterken door het uitspelen van haar troeven. Onze historische bekendheid als oude hoofdstad van de Nederlanden is een belangrijke troef. Mechelen is centraal gelegen in de Vlaamse Ruit en gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Ons cultureel erfgoed en patrimonium zijn van een hoog niveau.

 

Concreet:

  • N-VA hecht belang aan het behoud van het Vlaams karakter van Mechelen bv. Door het stimuleren van Vlaamse benamingen voor winkels en horeca.
  • We investeren in ons materieel en immaterieel erfgoed. Mechelen organiseert initiatieven voor het behoud van onze typische volkscultuur: het Mechels dialect, herwaardering van de Mechelse reuzen, de traditie van het Mechels kantklossen, het bespelen van de beiaard enz.
  • We nemen een nieuwe uitgave van de Mechelse bloemen- en groentenstoet onder de loep.

Nieuws over dit onderwerp

Huis Cadix krijgt opnieuw een sociale bestemming

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kent 594.821,43 euro toe voor de restauratie van Huis Cadix in Mechelen. “Het beschermde huis Cadix wordt samen met twee aanpalende panden …

Een commissie voor de galerij

De stad lanceerde maandagnamiddag een herstartplan voor Mechelen. Waar het niet mogelijk was het voor de algemene raadscommissie te bezorgen aan de raadsleden, werd het wel in de namiddag al naar de …