Alle 810 Mechelse straten krijgen ledverlichting

Op 9 december 2016, over deze onderwerpen: Milieu en duurzaamheid, Openbare ruimte

De stad Mechelen is de eerste in Vlaanderen die haar openbare verlichting voor een symbolische euro overdraagt aan Eandis. De distributiebeheerder schakelt in tien jaar tijd alle straten om naar led-verlichting. Dat kan een besparing van 20 tot 50 procent opleveren.

In tien jaar tijd vernieuwt Eandis alle straatverlichting, maar ook de sfeerverlichting van monumenten, terreinen, tunnels en straatmeubilair. Alles verlichting in de stad dus, behalve die voor de feestdagen. “De prioriteit gaat in 2017-2018 naar de dichtbevolkte woonwijken rond het stadscentrum. De jaren erna breidt de olievlek verder uit over de hele stad, totdat onze 810 straten zijn omgeschakeld naar ledverlichting. Op tien jaar tijd moet de klus geklaard zijn”, zegt schepen van Openbare Werken Christiaan Backx (N-VA)

Volgens het nieuwe lichtplan investeert Eandis in 2017 en 2018 telkens voor 1,2 miljoen euro in nieuwe openbare verlichting, goed voor 1100 ledarmaturen per jaar. Over heel het grondgebied van Mechelen moeten de komende jaren in totaal ongeveer nog 8.000 armaturen worden vervangen.De stad realiseert daarmee in één klap een belangrijke besparing, efficiëntiewinst en klimaatdoelstellingen.

Lees het volledige artikel op www.gva.be/cnt/dmf20161209_02616785/alle-810-mechelse-straten-krijgen-le...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is