Anne Delvoye: "Inwoners Battel kunnen in eigen wijk stemmen"

Op 4 juni 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018, Wijken en Dorpen
Anne Delvoye en Marc Hendrickx

Inwoners van Battel (Mechelen) kunnen in oktober dan toch gaan stemmen in hun eigen wijk. Dat hebben ze te danken aan gemeenteraadslid Anne Delvoye (N-VA) die het ontbreken van een stemlokaal aankaartte.

Aanvankelijk was er voor de gemeenteraadsverkiezingen geen stemlokaal gepland in de wijk. “In Battel wonen ongeveer 3.000 mensen. Zij moesten op 14 oktober normaal gaan stemmen in sporthal Winketkaai in Mechelen, wat betekent dat de Battelaars zich dan tussen de twee en vijf kilometer moesten verplaatsen om hun stem uit te brengen”, vertelt Delvoye, die zelf in Battel woont. Zij stelde een schriftelijke vraag, in de hoop alsnog een stemlokaal te bekomen voor Battel.

Eerste schepen Marc Hendrickx (N-VA), bevoegd voor burgerzaken, agendeerde het punt op het schepencollege. “Nadat er in Battel toch wel wat protest was ontstaan, zal het stadsbestuur op mijn aandringen op 14 oktober een kieslocatie inrichten in de parochiezaal aan Battelse Bergen. Voor de Battelaars bespaart dit alleszins nodeloze verplaatsingen met de auto”, zegt Marc Hendrickx.

Bron: www.gva.be/cnt/dmf20180604_03544360/inwoners-battel-kunnen-in-eigen-wijk...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is