Eerste belastingverhoging van deze legislatuur is een feit

Op 29 januari 2019, over deze onderwerpen: Financiën
Blauw-groene as is belastingas

Op de eerste inhoudelijke gemeenteraad van de legislatuur werd meteen de toon gezet voor de komende zes jaar. De blauw-groene as zal een belastingas zijn, zo blijkt.
 
“In de afgelopen zes jaar slaagden we erin zuiniger te zijn op onze eigen werking en de belastingen te verlagen. De grootste belastingdaling in de afgelopen 18 jaar. Nu goed een maand op weg met de nieuwe legislatuur is de eerste nauwelijks verholen belastingverhoging al een feit,” haalt fractievoorzitter Marc Hendrickx aan.
 
De belastingverhoging werd per amendement aan de gemeenteraad voorgelegd. Initieel werd het document afgedaan als een 'speciale taxshift', maar de rekensom leerde al snel dat het ging om een verholen belastingverhoging.
 
“De manier waarop deze belastingverhoging gemanoeuvreerd werd, onder de sluier van een taxshift, doet de wenkbrauwen fronsen. De blauw-groene as is duidelijk een belastingas,” vult Freya Perdaens aan. "En dit terwijl de coalitie in haar bestuursakkoord net melding maakt van een belastingvermindering.” 
 
“Toen ik zei dat men een reden zou vinden om de schuld op de N-VA te steken wanneer het financieel niet zou lukken, durfde ik niet te denken dat we dat excuus al meteen de eerste avond te horen zouden krijgen. Nu de Stadslijst met een absolute meerderheid bestuurt is het moeilijker de schuld bij een ander te leggen, maar dat weerhoudt hen er niet van het te proberen. Deze belastingverhoging is een ferme deuk voor het ondernemingsklimaat in het Mechelse,” besluit Johan Van Overtveldt.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is