GAS-reglement voortaan van toepassing in Vrijbroekpark

Op 23 februari 2018, over deze onderwerpen: Openbare ruimte, Veiligheid

De parkwachters van het Vrijbroekpark in Mechelen die opgeleid en beëdigd zijn als veldwachter mogen voortaan vastgestelde overtredingen doorgeven aan de GAS-ambtenaar van de stad.

Het algemene reglement van de provinciale groendomeinen werd opgesteld in 1979 en werd in 2005 voor het laatst geactualiseerd. Voor het Vrijbroekpark drong een vernieuwing zich volgens bevoegd gedeputeerde Jan De Haes (N-VA) op. “Meer dan ooit wordt het domein drukbezocht”, zegt hij. “Vooral met het oog op de rust en met de veiligheid van de bezoekers in gedachten, werd het parkreglement nu in overeenstemming gebracht met de Mechelse GAS-reglementering. Alle regels die van kracht zijn in de stad, gelden voortaan dus ook in het park.”

Overtredingen doorgeven

Met de aanpassing hebben de opgeleide en beëdigde veldwachters van het Vrijbroekpark – voorlopig zijn dat vijf van de negen parkwachters – voortaan de mogelijkheid om vastgestelde overtredingen door te geven aan de Mechelse GAS-ambtenaar. “Vroeger moest er een proces-verbaal worden overgemaakt aan het parket. De nieuwe manier van werken vereenvoudigt dus vooral de toepassing van het reglement”, stelt De Haes. “Het aantal opgestelde pv’s was al beperkt en het is zeker niet de bedoeling om nu meer boetes uit te schrijven.”

De provincie bekijkt nu of de implementatie van het GAS-reglement nog interessant kan zijn in andere groendomeinen in verstedelijkte gebieden. “Al is het niet de betrachting om nu elk domein in sneltempo uit te rusten met een nieuw reglement”, benadrukt De Haes.

Bron: www.gva.be/cnt/dmf20180222_03371721/gas-reglement-voortaan-van-toepassin...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is