Goed nieuws voor onze sportievelingen: onze atletiekpiste wordt vernieuwd!

Op 21 februari 2020, over deze onderwerpen: Openbare ruimte, Sport, Welzijn

Het was N-VA Mechelen die als eerste toenmalig Vlaams sportminister Muyters aan de mouw trok zodat sportliefhebbers, en vooral ook G-sporters, weer gebruik konden maken van de piste.

N-VA gedeputeerde Jan De Haes licht toe: “De renovatie staat in de startblokken en dat is goed nieuws voor de sportieve Mechelaars en voor de clubs. Deze piste werd aangelegd in de jaren ’80 en werd in 2001 gerenoveerd. Vanwege de slechte staat van de piste is enkel een totaalrenovatie een duurzame oplossing. De provincie treedt op als bouwheer voor de piste.”

De renovatie heeft een totale kostprijs van 1.125.337 euro incl. BTW. De bijdrage van de provincie in het renovatieproject bedraagt 361.980 euro. De Stad Mechelen draagt 589.810 euro bij. Daarnaast bedraagt de subsidie van IVA Sport Vlaanderen een bedrag van 179.470 euro, waardoor het project een extra duwtje in de rug kreeg dankzij huidig sportminister Ben Weyts.

Met het aanleggen van een 8 baans kunststofpiste met afzonderlijke werpstand kunnen er terug atletiekwedstrijden doorgaan in Mechelen.

De goedkeuring staat op de agenda van de Mechelse gemeenteraad op 2/3.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
3
De gemiddelde score is