Net voorkomen: “Goten kuisen, dag nadien zelfde goten openbreken voor geplande werken" (Radio Reflex, 22/02/2020)

Op 22 februari 2020, over deze onderwerpen: Openbare ruimte, Wijken en Dorpen
Werken

In de Baron Empainlaan in Battel zijn momenteel werken aan de gang die uitgevoerd worden door Pidpa. Deze werken zullen 4 weken duren. Pidpa liet de bewoners tijdig per brief weten dat deze werken ingepland stonden vanaf 12 februari 2020

“Groot was mijn verbazing toen de borden op de stoep verschenen om te melden dat de rioolkolken en de goten gereinigd zouden worden de dag voor aanvang van de geplande werken. Dus eerst alles opkuisen en dan alles openbreken, dat lijkt me niet logisch, ” zegt Mechels gemeenteraadslid Anne Delvoye (N-VA). “Ik meldde dit net op tijd aan de schepen van Openbare Werken Patrick Princen en hij liet me weten dat dit zou herbekeken worden.”

Delvoye wil dat planningen beter op elkaar worden afgestemd. Er wordt in 2020 voor het reinigen van rioleringen en grachten een budget voorzien van € 328 000. Een aanzienlijk bedrag dat nuttig en nodig is vooral in de strijd tegen wateroverlast. Ze stelde een schriftelijke vraag buiten de gemeenteraad omdat ze wil dat elke euro van dit bedrag nuttig besteedt wordt. “Een riolering uitkuisen de dag voor het opengraven van een straat is net als je ramen poetsen de dag voor er nieuwe ramen worden geplaatst,” stelt ze.

Vanaf eind maart 2020 zou er door de stad een nieuwe software geïmplementeerd worden (Gipod) m.b.t. geplande en lopende werven. Dit zou helpen om werkzaamheden beter op elkaar af te stemmen.

Zie ook: https://www.radioreflex.be/2020/02/22/net-voorkomen-goten-kuisen-dag-nad...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
5
De gemiddelde score is