Kerstverlichting verschijnt in Mechels straatbeeld

Op 10 november 2018, over deze onderwerpen: Openbare ruimte

Aan het stadhuis is de firma MK Illumination vrijdag begonnen met de aanbreng van de eindejaarsverlichting. Vanaf nu zondag 11 november gebeurt dit ook stelselmatig in de Mechelse centrumstraten.

Er wordt met hoogtewerkers op de rijbaan gestart nu zondag om 12.30 uur in de Hoogstraat en op de Korenmarkt die dan beide tijdelijk voor het verkeer zullen afgesloten zijn. “Zo blijven de bakkers en beenhouwers gedurende de voormiddag voor de klanten met de auto bereikbaar. Ook de Adegemstraat, Guldenstraat, Onze-Lieve-Vrouwestraat, Graaf van Egmontstraat en Hanswijkstraat komen zondag gefaseerd aan bod, dit al vanaf ‘s morgens. Uiteraard zal dit niet in elke straat gelijktijdig gebeuren om verkeershinder zoveel mogelijk te beperken”, licht schepen van Economie Katleen Den Roover toe.

De vernieuwde eindejaarsverlichting kon vorig jaar op heel wat bijval met tal van positieve reacties van de mensen prat gaan. “Ook in Leest, Heffen, Hombeek, Muizen, Walem en Battel worden de dorpskernen versierd in dezelfde stijl als de verlichting in de binnenstad”, aldus nog schepen van Wijk- en Dorpszaken Katleen Den Roover.

De eindejaarsverlichting in Mechelen -met uitsluitend duurzame LED-lampjes- zal worden aangestoken op de ‘Black Friday’-avond 23 november. Die extra shoppingavond zijn de handelszaken in het stadscentrum open tot 20 uur met allerlei animatie, muziek, sfeer en acties van de handelaars.

Bron: www.radioreflex.be/2018/11/10/kerstverlichting-verschijnt-in-mechels-str...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is