Mechelen heeft (eindelijk) parkeerplaatsen voor mobilhomes

Op 12 juni 2017, over deze onderwerpen: Lokale economie, Openbare ruimte

Het werd al een tijdje beloofd: de stad Mechelen zou werk maken van parkeerplaatsen voor kampeerwagens. Mechelen is één van de weinige Vlaamse centrumsteden waar er tot voor kort geen mogelijkheden waren om reglementair te parkeren. Daar is sinds kort (een beetje) verandering ingekomen.

Vijf parkeerplaatsen voor mobilhomes
De stad Mechelen heeft vijf parkeerplaatsen voorzien voor mobilhomes en dit op de grindparking tussen het bioscoopcomplex UGC en De Nekker. Deze plaatsen zijn te bereiken via de Benoît Ballonstraat of Spuibeekstraat. Er zijn geen aansluitingen voor elektriciteit of water. Het maximum aantal uren parkeren is bij politiereglement vastgelegd op 24 uur. Het politiereglement is door elke kampeerder ter plaatse na te lezen in het Nederlands, Frans, Duits en Engels.

Belofte uit 2015

In 2016 plande de stad Mechelen de opstart voor een installatie van mobilhomes. De stad voorzag €70 000 in 2016 om Mechelen aantrekkelijk te maken voor deze vakantietrend. Nog in 2016 zou de stad starten met het zoeken naar een geschikte locatie, daar zou dan een installatie geplaatst worden met voorzieningen voor afname van elektriciteit en water.

Half 2017 zijn er nu vijf parkings voorzien voor mobilhomes, echter (voorlopig) zonder al het beloofde comfort voor deze groep van kampeerders.

Bron: www.radioreflex.be/2017/06/12/mechelen-heeft-eindelijk-parkeerplaatsen-v...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is