Mechelen MeeMaken fleurt start zomersolden op

Op 29 juni 2018, over deze onderwerpen: Lokale economie

Zaterdag 30 juni starten in de Mechelse binnenstad de zomersolden. Om meteen goed te beginnen, zetten heel wat handelaars ook op zondag 1 juli hun deuren open. Mechelen MeeMaken zorgt dit eerste soldenweekend voor extra animatie.

Als winkeliers aanzienlijke kortingen op hun artikelen aanbieden, weet je dat de solden begonnen zijn. De aftrap in Mechelen wordt op zaterdag 30 juni gegeven. Tot en met eind juli vinden koopjesjagers er aanlokkelijke prijzen in de binnenstad. Zondag 1 juli is meteen ook de eerste koopjeszondag van deze soldenperiode.

“Ik wens alle Mechelse handelaars een succesrijke soldenmaand toe. Hopelijk zijn de weergoden gunstig gezind. Zo kan ook de horeca mee genieten en zitten de terrassen goed vol”, zegt schepen van Economie Katleen Den Roover.

Het eerste weekend krijgt ook heel wat entertainment mee. Die wordt verzorgd door de overkoepelende handelaarsvereniging Mechelen MeeMaken. Zo trekt zaterdag de vintage mobiele minifanfare Rock au vin door de staten. Zondag serveert Trio Bricolage ambiancemuziek. Ze maken daarvoor gebruik van bizarre instrumenten zoals een wortelklarinet, een fietspompfluit en een vuilnisemmerbasgitaar.

Wie met de wagen komt, kan zijn auto in de centrumparkings kwijt. Gratis parkeren kan op de randparkings Douaneplein en P+R Nekker. Van daaruit zorgen de Shopping Shuttles voor vervoer. Op zaterdag vanaf 9 uur en op zondag tussen 11 en 19 uur is er om de vijf minuten een shuttle naar de Grote Markt en terug.

Bron: www.madeinmechelen.be/nieuws/mechelen-meemaken-fleurt-start-van-zomersol...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is