Mechelen onderzoekt plaatsing van automatische wc-cabines

Op 30 september 2016, over deze onderwerpen: Openbare ruimte

De stad Mechelen gaat onderzoeken om op strategische plaatsen automatische wc-cabines te plaatsen. “Buiten de kantooruren is plassen een probleem”, zegt raadslid Freya Perdaens (N-VA).

U hebt het misschien al eens meegemaakt. Op een avond dringend naar toilet moeten en in de buurt is er geen te vinden. Een café binnenstormen, is dan vaak de enige optie. “In heel Mechelen zijn er 25 openbare toiletten, maar na 17u zijn die meestal gesloten”, geeft Perdaens aan.

Voorbeelden zijn het Huis van de Mechelaar, de stedelijke bibliotheek of het openbaar toilet aan de poort van het stadhuis dat nog iets vaker toegankelijk is. “Maar buiten de kantooruren plassen is dus vaak een probleem en een blaas werkt natuurlijk zo niet”, stelt Freya Perdaens.

Mensen met handicap

Zeker voor mensen met een handicap vindt ze dat een vervelende zaak. Voor hen zijn er in de stad en de deelgemeenten maar dertien aangepaste toiletten op openbare plekken.  “Als er aangepaste toiletten zijn, blijken die vaak niet voldoende uitgerust om mensen met een beperking op een comfortabele manier naar toilet te laten gaan. Ook dat is een aandachtspunt”, zegt Perdaens.

Perdaens denkt dan aan wc-cabines die zichzelf automatisch reinigingen na een bezoek. “We moeten met onze diensten bekijken of het mogelijk is om op strategische plaatsen zulke cabines te plaatsen. Ik vind alleszins dat zo’n investering past in de algemene netheid van de stad”, reageert schepen van Openbare Werken Chris Backx (N-VA).

Bron: hwww.gva.be/cnt/dmf20160930_02493831/buiten-de-kantooruren-plassen-is-een...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is