Nieuwe sportsite Leest: minister Weyts investeert 475.718 euro

Op 16 december 2022, over deze onderwerpen: Sport

Vlaams minister van Sport Ben Weyts investeert 475.718 euro in een nieuwe sportsite in Leest. Deze investering kadert in het plan van de minister om 21 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten in gans Vlaanderen te ondersteunen. N-VA Mechelen reageert tevreden. 

De sportterreinen achter sporthal Kouter in Leest en de huidige faciliteiten worden grondig vernieuwd. De voetbalterreinen en het verlaten gebouw van de ijspiste achter de sporthal zullen omgevormd worden tot een mooie locatie voor openluchtsporten. Er komt een nieuw gebouw met kantine en kleedkamers en verder wordt de parking vernieuwd en worden de voetbalvelden opgefrist. De vernieuwde site zal de thuisbasis vormen voor het nieuwe samenwerkingsproject van SK Rapid Leest en Leest United.

Naast de voorzieningen voor voetbalcompetitie, wordt de sport- en recreatiesite ingetekend als ontmoetingsplaats voor buurtbewoners en sporters met petanquebanen, een multifunctionele ruimte en douchemogelijkheden. De start van de werken is reeds gepland voor februari 2023 en in augustus 2023 zouden de werken reeds klaar moeten zijn.

“Na een periode van stilstand is een tempoversnelling in de ontwikkeling van nieuwe multifunctionele sportprojecten absoluut noodzakelijk", meent Arnout Geys, N-VA lid van AGB SAM (Sport Actief Mechelen). “Hierbij dienen de lokale én Vlaamse middelen zo efficiënt mogelijk ingezet te worden. We pleiten in dit kader voor een nauwe samenwerking en clustering tussen sportverenigingen, jeugdverenigingen én buurtwerking. Wij houden lokaal hierbij de vinger aan de pols!”

Vlaanderen investeert zo nog eens 12,5 miljoen euro in kwalitatieve sportinfrastructuur over gans Vlaanderen. Duizenden Vlamingen kunnen daardoor dicht bij huis hun sport uitoefenen in moderne sportplekken. Door dergelijke forse investering wil minister Weyts zoveel mogelijk Vlamingen triggeren om meer te sporten en te bewegen.

“Met onze Sportspurt zetten we de inhaalbeweging verder door voor meer sportkwaliteit en betere sportinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “We investeren fors om comfortabele sportinfrastructuur dicht bij huis te realiseren.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is