Ongelooflijk maar waar: stad trekt eenzijdig de plannen voor multifunctionele sportsite Uilmolenweg in

Op 12 augustus 2022, over deze onderwerpen: Sport

Met ontzetting vernemen wij dat de stad eenzijdig, verleden week en in alle stilte, beslist heeft om het dossier “Uilmolenweg” (multifunctionele sportsite) in te trekken.

Eerder was wel bekend geraakt dat een privé-eigenaar van gronden in de bewuste zone beroep had aangetekend tegen de in maart ll. door de deputatie van de provincie verleende vergunning, doch naar de buitenwereld toe heeft de stad steeds te kennen gegeven dat dit enkel nog maar voor wat vertraging zou zorgen, niets meer, niets minder. 

“Door dit dossier thans in te trekken, terwijl vele sportclubs smeken om extra-ruimte voor hun activiteiten, geeft de stad een barslecht signaal,” aldus N-VA-fractieleider Marc HENDRICKX, die het dossier al jaren opvolgt en het slechte nieuws vernam doordat dit op het Omgevingsloket Vlaanderen verscheen (Departement Omgeving gaf op 08/08 ll. zijn goedkeuring voor de door de stad op 05/08 ll. gevraagde intrekking).  “De mismeestering van het dossier, die ik meermaals hekelde, kent thans een spijtig hoogtepunt” vervolgt hij.

“Dit toont eens te meer het gebrek aan ambitie aan van dit stadsbestuur in sportdossiers,” vult Mechels N-VA-ondervoorzitter Arnout GEYS, tevens lid van de raad van bestuur van AGB SAM, aan.  “In Walem is men nog maar net bekomen van de mededeling dat de middelen voor de hen beloofde multifunctionele sportaccomodatie uit de begroting zijn gehaald, de plannen voor het multisportcomplex in Leest zijn in afgezwakte versie ingediend en ook met een jaar uitgesteld, nu dit weer…”.

De Mechelse N-VA’ers Marc HENDRICKX en Arnout GEYS hekelen de aankondigingspolitiek van het stadsbestuur : “Al meermaals aangekondigd en de sportclubs een wortel voor de neus gehouden, en nu van de kalme zomerperiode misbruik maken om dit te pogen in alle stilte af te voeren, men moet het maar doen”.

Noch de gemeenteraad, noch de leden van de Raad van Bestuur van AGB SAM waren ingelicht, voor een stadsbestuur dat zegt participatie en inspraak hoog in het vaandel te voeren kan dat tellen.

De bovenlokale subsidies die waren voorzien zijn we hierdoor vermoedelijk kwijt, dus van uitstel zal vermoedelijk ook afstel komen. 

Tevens komen hierdoor vele sportclubs in problemen en slaat men een mal figuur naar de Vlaamse – en provinciale overheden, die eerder meermaals aangaven financieel (stevig) te zullen participeren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is