Rita Van den Bossche: “Nieuwe zebrapaden maken Nekkerspoel veiliger”

Op 5 juni 2018, over deze onderwerpen: Openbare ruimte, Veiligheid
Rita Van den Bossche op het nieuwe zebrapad Nekkerspoel

Gemeenteraadslid Rita Van den Bossche diende vorige week de vraag in of er zebrapaden konden komen op het kruispunt van de Nekkerspoelstraat, de Grote Nieuwendijkstraat en de Rumoldusstraat. De uitvoeringsdiensten van de stad gaven direct gevolg aan die vraag en de nieuwe nieuwe zebrapaden liggen er nu al. 
 
Bij de heraanleg van het eerste deel van de Nekkerspoelstraat werd ook het kruispunt met de Grote Nieuwendijkstraat en de Sint-Rumoldusstraat volledig hertekend. “Iedereen die regelmatig met de wagen of de fiets langs dit kruispunt komt, moet toegeven dat de nieuwe situatie veel veiliger en aangenamer is dan voorheen”, weet Rita. Alleen voor de voetgangers was er nog een probleem.
 
Gevaarlijke situatie opgelost
“Het voetpad van de Nekkerspoelstraat is immers doorgetrokken over de rijweg, waardoor stappers die uit de richting van het station of het speelgoedmuseum komen de indruk hebben dat zij gewoon kunnen verder wandelen”, legt Rita uit. “Tegelijkertijd werd het verkeer dat uit de Grote Nieuwendijkstraat komt niet verwittigd dat voetgangers zomaar de straat zouden kunnen oversteken. En er was ook geen zebrapad.”

Om aan die verwarrende en gevaarlijke situatie tegemoet te komen, diende Rita een vraag in om een zebrapad te voorzien aan de eerste huizen van de Sint-Rumoldusstraat en aan de eerste huizen van de Grote Nieuwedijkstraat. De uitvoeringsdiensten van de stad kregen onmiddellijk de opdracht om de zebrapaden aan te leggen. 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is