Sociale koopwoningen na ruim twee jaar eindelijk bewoond

Op 2 mei 2016, over deze onderwerpen: Welzijn, Wonen

MECHELEN - De eigenaars van de nieuwe sociale koopwoningen aan de Sint-Libertuskerk in Mechelen-Nekkerspoel werden zaterdag getrakteerd op een burenfeest. De woningen zijn sinds dit jaar eindelijk bewoond, ruim twee jaar na hun afwerking. Dat het zolang duurde, zorgde voor kritiek.

De zeven woningen en acht woningen in de Nekkerspoelstraat werden al in 2013 opgeleverd, maar de toewijzing aan kandidaat kopers gebeurde pas in juni 2015. “Naar aanleiding hiervan maakte het nieuwe directiecomité een analyse van de problemen. Er werden ook maatregelen genomen om zulke situaties in de toekomst te vermijden”, zegt voorzitter Melikan Kucam (N-VA) van Kleine Landeigendom Mechelen en Omstreken (KLEMO).

De gezinnen die in de nieuwe woningen aan de Sint-Libertuskerk wonen, zijn erg tevreden. “Het zijn mooie, ruime woningen, met veel lichtinval. Aan de achterzijde ligt er ook een rustig pad, ideaal voor gezinnen met kinderen”, vertelt Vivi Van der Auwera. Zij had wilde aanvankelijk graag in de binnenstad wonen. Toch heeft ze er geen spijt van dat het Nekkerspoel is geworden. “De hobby’s van de kinderen hier liggen al vast, met een zwembad, een ijspiste en een klimmuur in de buurt”, zegt Vivi enthousiast.

"Trots op dit project"

Ook Kurt Luyten is blij. “Aanvankelijk stonden wij op een project in Onze-Lieve-Vrouw-Waver, maar dit zijn echt mooie woningen. We hebben geluk gehad, want wij waren de laatsten aan wie een woning werd toegewezen. Toen wij kwamen kijken, hadden we meteen een favoriet en die is het ook geworden”, zegt de man.

En ook architect Herman Bogaerts, die destijds de plannen maakte, is enthousiast. “Het ontwerp is ondertussen al enkele jaren oud, maar het mag er nog steeds zijn. Vooral over de mooie gevelsteen spreken collega’s me aan. Ja, ik ben wel trots op dit project”, vertelt Bogaerts, die dit jaar precies veertig jaar actief is. 

Bron: http://www.gva.be/cnt/dmf20160502_02269179/sociale-koopwoningen-na-ruim-...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is