Euro Shop opent in zomer in voormalige Carrefour: “Steken geheel in modern en fris jasje” (HLN, 28/01/2020)

Op 29 januari 2020, over deze onderwerpen: Lokale economie, Openbare ruimte, Wijken en Dorpen

Euro Shop opent in zomer in voormalige Carrefour: “Steken geheel in modern en fris jasje” (HLN, 28/01/2020, Wannes Vansina)

De voormalige Carrefour in Mechelen Noord krijgt een nieuwe invulling. Er werd bij de stad een omgevingsvergunning aangevraagd voor de komst van het non-foodwarenhuis Euro Shop.

De voormalige winkel van Carrefour sloot op 31 juli 2010 de deuren. Sindsdien is de parking een vrijhaven voor wie niet bereid is parkeergeld te betalen, tot daar begin dit jaar plots een bord kwam ‘PRIVE PARKING. Afgesloten vanaf 1 januari 2020’, al veranderde dat in de praktijk niet veel.

Nu blijkt ook waarom. Bij de stad werd een omgevingsvergunning aangevraagd voor het exploiteren van een kleine handelsactiviteit in de voormalige Carrefour. Het gaat om een non-foodwarenhuis Euro Shop.

“Grondige opfrissing”

De keten met zes vestigingen in West- en Oost-Vlaanderen en een in Henegouwen wil tegen de zomer openen en brengt met de ’wedden dat we ’t hebben’ een zeer ruim assortiment non-foodproducten. “Het pand ondergaat de komende maanden een grondige opfrissing, waarbij alles in het werk gesteld wordt om het geheel terug in een modern en fris jasje te steken in lijn met het Euro Shop-concept”, meldt manager Miguel Bethuyne.

De opening van de nieuwe winkel zorgt voor een aanzienlijke bijkomende tewerkstelling. Het gaat concreet over een 70-tal nieuwe jobs. Bij de uitwerking van het businessplan en van het aangeboden assortiment werd volgens de keten rekening gehouden met het aanwezige aanbod van de binnenstad om synergie te creëren met de bestaande zaken.

Parkeerders

Gemeenteraadslid Anne Delvoye (N-VA) vraagt zich intussen af waar de parkeerders naartoe moeten. “Parking Rode Kruisplein is meestal volzet door de komst van het Van der Valk-hotel. Gebruikers verplaatsen zich naar de woonstraten.”

Volgens schepen van Mobiliteit Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-M+) is het de eigenaar zijn goed recht om de 254 parkeerplaatsen af te sluiten. “Parkeerders kunnen terecht op het Rode Kruisplein en in centrumparking Tinel, beide op loopafstand gelegen.”

Bron: Het Laatste Nieuws ~ https://m.hln.be/in-de-buurt/mechelen/non-food-warenhuis-op-komst-in-voo...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is