MECHELEN NEEMT AFSCHEID VAN ‘STADSVIJVER’

Op 30 maart 2016, over deze onderwerpen: Openbare ruimte, Welzijn, Wonen

 

Mechelen neemt afscheid van de ‘stadsvijver’ aan de Ganzendries. Er komen sociale koopappartementen.

De ‘vijver’ ligt er al sinds het toenmalige Vinci (nu Indigo) er de ondergrondse parking ‘Hoogstraat’ bouwde enkele jaren geleden. Maar nu verdwijnt hij dus definitief uit het straatbeeld. Kleine Landeigendom Mechelen en Omstreken (KLEMO) start er volgende week maandag met de bouw van negentien sociale koopappartementen.

Vanmiddag organiseerde KLEMO er een infomoment voor de omwonenden met onder meer architect Jos Serneels van architectenbureau ooSTPool en iemand van hoofdaannemer Cooreman-Everaert. “Want de ‘vijver’ is de laatste jaren zeer vaak over de tongen gegaan bij de bewoners, en sommigen zullen hem misschien zelfs missen.”, zegt Kassandra Driezen, directeur van KLEMO. Er was ook een delegatie van het stadsbestuur aanwezig. De kleinsten konden er eendjes, voor de gelegenheid omgedoopt tot gansjes, vissen.

“Dit is ons grootste project op dit moment.”, weet KLEMO-voorzitter Melikan Kucam. In totaal zullen er negentien sociale koopappartementen komen in twee bouwblokken. De werken moeten afgerond zijn tegen juni 2017. De verkoop van de appartementen zal starten na het bouwverlof volgend jaar. Tijdens de bouw zullen de Nieuwe Kapucijnenstraat en Veluwestraat afgesloten worden. Driezen stelt de omwonenden ook gerust: “Er zal lang niet zoveel werfverkeer zijn als toen de parking werd aangelegd.

 

Bron: http://www.radioreflex.be/2016/03/30/mechelen-neemt-afscheid-van-stadsvi...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is