N-VA wil ooievaarsnestpaal in Zennegat

Op 7 augustus 2018, over deze onderwerpen: Milieu en duurzaamheid, Verkiezingen 2018, Wijken en Dorpen

Gemeenteraadslid Anne Delvoye (N-VA) heeft in een schrijven aan het Mechelse stadsbestuur de vraag gesteld om in het Zennegat een ooievaarsnestpaal te plaatsen.

“De ooievaar doet het steeds beter in Vlaanderen nadat eerder de populatie in het westen van Europa en in Vlaanderen fel achteruitging. Deze achteruitgang was vooral te wijten aan het verlies van leef- en broedgebied. Zowel in Planckendael als in het Zwin wordt er alles aan gedaan om broedgebied te voorzien voor de ooievaars. Er worden steeds vaker ooievaars gespot in het gecontroleerd overstromingsgebied Zennegat in Battel. Met Planckendael vlakbij lijkt het me vrij realistisch om te verwachten dat een ooievaarsechtpaar zich in Battel zou kunnen komen vestigen”, zegt het gemeenteraadslid. Ze vraagt de mogelijkheid te onderzoeken of aan de rand van het gecontroleerde overstromingsgebied een ooievaarsnestpaal te plaatsen.

Volgens haar kan dat in samenspraak met dierenpark Planckendael, Natuurpunt en de Vlaamse Waterweg. “De stad zou hier dan het meterschap van op zich kunnen nemen. De kans bestaat dat er dan een ooievaarsechtpaar zich komt nestelen zodat ze er jaarlijks een jong kunnen voortbrengen. Een win-win voor mens en dier”, besluit het gemeenteraadslid.

Bron: www.gva.be/cnt/dmf20180807_03652305/n-va-wil-ooievaarsnestpaal-in-zennegat

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is