Sociale-economieprojecten zorgen mee voor netheid van het openbaar domein

Op 29 november 2017, over deze onderwerpen: Lokale economie, Openbare ruimte
zwerfvuil

De stad Mechelen laat haar openbaar domein mee onderhouden door sociale-economieprojecten. De gemeenteraad gaf hiertoe zopas goedkeuring om via een openbare procedure een gunning uit te schrijven voor een periode van drie jaar.
 
“De opdracht omvat een ecologisch park- en groenbeheer, algemene opkuis van bladeren en zwerfvuil, en afvoer van het afval. Belangrijk is dat er volgens een pesticidevrij onkruidbeheer te werk wordt gegaan. Het onderhoud van het openbaar domein door arbeiders in het kader van sociale-economieprojecten zal gebeuren in het Tivolipark, de Kruidtuin, op veldwegen in Hombeek, Leest, Heffen en Battel, bij haaglinten in Hombeek, in de industriezones Mechelen-Noord, -Zuid en Ragheno, in de Karmelietentuin, het Papenhofpark, de Rik Wouterstuin, het Caputsteenpark, het Pennepoelpark, de binnentuin van het Aartsbisschoppelijk Paleis, de tuinen van het Sociaal Huis en aan de fietsostrade vanaf Nekkerspoel tot de grens met Sint-Katelijne-Waver. Ook het onderhoud van het straatmeubilair, speeltoestellen en  verkeersborden zit algemeen in de opdracht vervat”, zegt schepen van Openbare Werken Chris Backx (N-VA).

“Stad Mechelen zet voluit in op het ondersteunen van sociale tewerkstelling. Dat zorgt voor een belangrijke maatschappelijke functie met meerwaarde. Zo bieden we werkgelegenheid aan mensen die het moeilijk hebben om in de reguliere arbeidsmarkt aan de slag te gaan en trachten we hen drempelverlagend daar naartoe te leiden. Het verhoogt hun zelfvertrouwen en arbeidscapaciteiten”, meent schepen van Sociale Tewerkstelling Katleen Den Roover (N-VA).  

De overeenkomst met sociale-economieprojecten wordt gesloten voor een uitvoeringstermijn tussen 1 maart 2018 en 28 februari 2021. De uitgave van de stad voor deze opdracht is geraamd op € 1.200.000.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is