Verwenste verkeerspaaltjes op de Leestsesteenweg zullen dan toch verdwijnen

Op 10 juli 2018, over deze onderwerpen: Openbare ruimte, Veiligheid, Verkiezingen 2018, Wijken en Dorpen
Yves Selleslagh, Roger Bouillon en Kerstin Hopf

Na herhaaldelijk aandringen van gemeenteraadslid Kerstin Hopf bij het schepencollege is er eindelijk duidelijkheid over wanneer de veelbesproken paaltjes op de Leestsesteenweg verwijderd worden. Met het invoeren van de trajectcontrole op de Leestsesteenweg in januari 2019 zullen ze dan toch definitief verdwijnen.

De paaltjes werden in juli 2017 nogal ondoordacht aangebracht als verkeersremmer. "Ik begrijp nog steeds niet waarom de paaltjes daar überhaupt werden aangebracht en waarom ze niet onmiddellijk verwijderd kunnen worden", zegt Kerstin Hopf. "Maar we zijn blij dat de bevoegde schepen nu een concrete datum heeft vastgelegd." Voor Hopf is het onaanvaardbaar dat het fileleed wordt vergroot omwille van een aangebrachte hindernis die tot niets dient.

Overlast

Ook buurtbewoners zijn tevreden dat de paaltjes verdwijnen. "Dit weekend nog werd er alweer een paaltje omvergereden", getuigt Roger. "We maken ook regelmatig mee dat twee kruisende auto’s spiegels van elkaar afrijden. Met het bijhorende lawaai van claxons en roepende chauffeurs, soms ook midden in de nacht."

Fietspad herstellen

“Ook het fietspad aan de Leestsesteenweg, dat vanaf september weer massaal door onze schoolgaande jeugd gebruikt zal worden, is op sommige plaatsen aan herstelling toe”, vult N-VA-kandidaat Yves Selleslagh aan. “Door een aantal vervormingen op het pad gebeurden er intussen al enkele ongelukken, gelukkig zonder al te veel erg. Maar gaan we echt moeten wachten tot er iets ernstigs voorvalt vooraleer hier ingegrepen wordt? Geld voor een nieuw fietspad is er niet, en dat lijkt ons ook niet nodig. Maar de gevaarlijke verhogingen en diepe verzakkingen op bepaalde punten moeten wel dringend aangepakt worden.”

 

Update: Op 15 juli bracht RTV dit nieuws en interviewde Yves Selleslagh en Kerstin Hopf. Je kan dit hier herbekijken: http://rtv.be/artikels/paaltjes-leestsesteenweg-verdwijnen-tegen-2019-a56750

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is