Weer verlichting onder brug op jaagpad langs de Vaart in Battel

Op 30 november 2017, over deze onderwerpen: Openbare ruimte, Veiligheid
Anne Delvoye bij de verlichte brug langs jaagpad Battel

Al enige tijd werkte de openbare verlichting onder de E19-brug op het jaagpad langsheen de Vaart (het kanaal Leuven-Dijle) in Battel niet meer. Na een schriftelijke vraag buiten de gemeenteraadszittingen van gemeenteraadslid Anne Delvoye, die zelf in Battel woont, is de verlichting nu hersteld.

“Bewoners van Battel hadden me al vaak aangesproken over de verlichting onder de brug van de E19-autostrade die geruime tijd buiten dienst was. Daarom vroeg ik aan het stadsbestuur om dit probleem op te lossen of aan te kaarten bij de bevoegde instanties. Tijdens de zomermaanden was dit niet echt een heikel punt, maar nu het vroeg donker is, zorgde het gebrek aan verlichting hier toch wel voor een onveilig gevoel. Door het ‘zwarte gat’ waarin je terecht kwam, zag je niet goed waar je fietste of wandelde”, licht Mechels N-VA-gemeenteraadslid Anne Delvoye toe.

“Het is een heel goede zaak dat de verlichting op deze locatie opnieuw brandt. Het jaagpad langs de Vaart van Battelbrug naar het stadscentrum en verder naar het station is immers dagelijks voor honderden scholieren, pendelaars en anderen een veilig alternatief voor de drukke Battelsesteenweg om ter bestemming te geraken”, zegt eerste schepen Marc Hendrickx, die eerder ook al deze problematiek aankaartte in het Vlaams Parlement.

“De verlichting onder de brug in Battel viel eerder onder de bevoegdheid van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), zodat wij er als stad niets konden aan doen. Recent werd deze  verlichting overgedragen aan Eandis en aangesloten op de openbare verlichtingsvoeding. Na het plaatsen van nieuwe armaturen kan er nu onder de brug op het jaagpad langsheen de Vaart in Battel terug veiliger worden gefietst en gewandeld”, verduidelijkt schepen van Openbare Werken Chris Backx nog.  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is