Nieuws uit AGB SAM: 1 december 2021

Op 9 december 2021, over deze onderwerpen: Jeugd, Openbare ruimte, Sport, Wijken en Dorpen
Basketballende kinderen - ©SerrNovik

 

Op 1 december vergaderde de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf Sport Actief Mechelen (in het kort: AGB SAM). Als zetelend lid voor N-VA houd ik de vinger aan de pols wat betreft de aankondigingspolitiek van de meerderheid over hun projecten. Een overzichtje van de vergadering, startend met dossiers met wat minder positief nieuws:

 

 

* Twee jaar geleden is er door de Stadslijst, met het nodige tromgeroffel, aangekondigd dat ze ruim € 1,5 miljoen opzij zetten voor een multifunctioneel sportcomplex in Walem. Ondertussen wordt dit dossier op de lange baan geschoven want het dossier is helemaal niet voldragen. Wordt vervolgd.

* De ontwikkeling van Plopsaqua loopt vertraging op met een half jaar. Corona zou hier de hoofdreden zijn omdat een aantal studies niet konden uitgevoerd worden. Zwembad Geerdegemvaart zal zo minstens een half jaar lang open zijn.

* Op de Raghenosite komt er, normaal gezien, ook een sporthal. Op dit moment is er nog steeds geen tijdsindicatie wanneer die klaar zal zijn, er zijn nog veel te veel onduidelijkheden. Onze Kangoeroes zullen nog even in de Winketkaai moeten rondhuppelen. Ook Sporthal IHAM zal het nog even moeten trekken.

* Ook in Leest is er sprake om een multifunctioneel sportcomplex neer te zetten. Er is hiervoor alleszins € 2,5 miljoen gebudgetteerd. Het sportcomplex zou in het najaar van 2022 een feit moeten zijn. Een dossier dat we dus zeker in 't oog zullen houden.

 

Uiteraard zijn er ook positieve zaken te melden:

* Zo krijgt SK Heffen €1 miljoen steun om de nodige kunstgrasvelden aan te leggen.

* Na best wat vijven en zessen zou in de loop van 2022 de eerste spade in de grond steken voor het multifunctionele sportcomplex Uilenmolenweg. Positief is alvast dat Vlaanderen een financieel handje toesteekt van €987.000.

* En om af te sluiten: voor de zoetebekken onder ons zullen de drank- en snackautomaten in de verschillende AGB SAM-accomodaties op mijn vraag zo snel mogelijk worden aangevuld. Laat het zeker smaken!

 

Hebben jullie nog vragen, stel ze me gerust via arnout.geys [at] n-va.be. Ik antwoord zodra ik kan.

Houd jullie goed en veilig!

Arnout Geys, ondervoorzitter N-VA Mechelen

 

Lees ook meer via GVA

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is